Vietimme joulukuussa syntyneen poikamme "Väiskin" ristiäisiä viikonloppuna. Itse kastaminen tapahtui Marian kappelissa Sirkassa, juhlat vietettiin meillä kotona. Kappelissa kuvaajana toimi meidän kymppivuotias, yläastelaisella oli oma roolinsa lähetyskäskyn ja isoveljen rukouksen lukijana, sekä vauvan pään kuivaajana. Taaperoikäiselle isoveljelle muodostui lähinnä häirikön rooli kirkossa. Toki pappi oli armollisempi, hänestä isoveljessä oli selkeää suntio-ainesta.
Kuvassa kastemalja. Sekä papin, äidin ja kummien jalkoja :)
Ristiäismenu:
kylmäsavulohitartar, ruisleipä
Lapin ukon keitto
Väiski -kakku ja vhh-juustokakku
(Ristiäismenun reseptejä tämän postauksen lopussa.)
(Ristiäismenun reseptejä tämän postauksen lopussa.)
Isoveljelle maistui kylmsavulohitartar. Kainalossaan aina uskollinen Jeppe. |
Kakku nimen mukaisesti. |
Tuleva partiolainen? |
Meillä syödään vähähiilihydraattista ruokaa, siispä tarjolla oli sekä "normaalia" että vhh-vaihtoehtoja.
Kylmäsavulohitartar (sinällään vhh, ei tarvitse muuttaa mitenkään):
Creme fraiche
Kylmäsavulohta siivuina/paloina
Tilliä
Kaprista
Sitruunan mehua
Mustapippuria
Sipulia
Lapin ukon keitto:
Perunoita (ei vhh -vaihtoehdossa)
Vettä
Koskenlaskija viherpippuri ja perinteinen juustoja
Valmista käristystä
Ensin tehdään/ostetaan valmis käristys (poro, hirvi tai saksanhirvi).
Perunat kuoritaan ja pilkotaan ja keitetään melkein kypsiksi. Kun melkein kypsiä, lisätään joukkoon juustot pilkottuina sulamaan, samassa kun juustot sulaa niin perunat kypsyy loppuun. Lopuksi lisätään valmis käristysliha joukkoon. Maustetaan pippurilla ja tarvittaessa suolalla, mutta kärityksessä on jo valmiina yleensä melkoisesti suolaa ja pippuria sekä sipulia, eli kauhiasti ei tarvinne lisää maustaa..
Vhh -vaihtoehto tehdään kuten tämä, mutta ilman perunoita eli veteen sulatetaan juustot ja sekaan vain käristys. Lisäksi mausteena voi molemmissa vaihtoehdoissa käyttää esim. lihaliemifondia jos haluaa.
Ihania kuvia ja herkkureseptejä <3
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoista