Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Perjantai-illan kokkausta vähähiilarisilla ohjeilla

Olen jo muutaman viikon ajan suunnitellut, että lisään tänne blogiini myös ruoka-aiheisia postauksia. Ristiäis-postauksessani jo muutama yksinkertainen ruoka olikin esillä.



Eilen kokkasimme mieheni (ja taaperomme) kanssa vähähiilihydraattista pitsaa. Löysin ohjeen aivan ihanasta blogista täältä. Tuossa blogissa on paitsi vähähiilihydraattisia ruokaohjeita, myös ihania kuvia! Kannattaa katsoa.

Tämä pitsa tehdään rahkapohjaan, johon tulee lisäksi myös kananmunia, juustoraastetta, ruisjauhoja, kauraleseitä, leivinjauhetta ja suolaa. Täytteenä meillä oli pepperonia, tonnikalaa, katkarapua, sipulia, valkosipulia, juustoraastetta sekä pohjalla Mutti -tomaattisosetta. Tai siis ei se oikeasti mitään tomaattisosetta ollut, vaan puolikkaita tomaatteja purkissa, mutta näppärä mieheni soseutti tämän erheostoksensa sauvasekottimella maukkaaksi soseeksi.

Teimme pitsan tämän ohjeen mukaan eilen ekaa kertaa. Yllättävää oikeasti, miten hyvää siitä tuli. Ja niin oikean pitsan oloinen, paitsi oikeasti maukkaampi. Meidät yllätti se, että pitsa ei ollut yhtään rahkapiirakan oloinen, vaikka olikin rahkaan tehty pohja. Juuri söimme lounaaksi loput ja edelleen maistui hyvältä.

Miksi siis vähähiilarista ruokaa?

Olemme mieheni kanssa noudattaneet vähähiilihydraattista ruokavaliota viime kesästä lähtien. Miehelläni tämä vhh -ruokavalio on korvannut sokeri-, verenpaine- ja kolesterolilääkkeet. Viimeisissä kontrolleissa arvot ovat nyt sellaiset, että lääkitystä ei edes aloitettaisi. Eli ruokavalio korjannut elimistön virheet. Onko sittenkin niin, että elimistömme ei aiheuta diabetestä, vaan se onkin ruokavalio joka nämä ongelmat aiheuttaa?

Eilisessä IltaSanomien verkkolehdessä oli juttu tulppaanien oikeaoppisesta käsittelystä. Eli uusi imupinta, pari senttiä vettä ja kääreet paikoillaan 10-15 minuuttia.



Tilasin kaupasta siis myös pari nippua tulppaaneja, pakkohan tätäkin ohjetta oli kokeilla. En ole ennen kääreitä jättänyt paikoilleen aluksi, mutta ehkä tuo ohje toimii, koska tänään upeat tulppaanit ilostuttavat ruokapöydällä. Ihanaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti