Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kevät!?

"Kevät saa tulla" julistaa toissapäivänä jaettu Avotakka. "Verhot sivuun, tervetuloa aurinko" se jatkaa.

Itse juuri äsken huomasin, että aurinkohan se siellä pilkottaa pilviverhon takana. Vihdoin. Ja samassa huomasin tai oikeammin muistin, että meidän ikkunat ovat melko likaiset. Siis niin likaiset, että niistä nyt nippa nappa näkee vielä ulos ja auringon valo pääsee sisälle juuri sen verran, että pöly ja sormenjäljet pinnoilla erottuvat selkeästi. Kaamosaikaan tätä ei huomaa, mutta ensimmäinen aurinkoinen kevätpäivä paljastaa totuuden. Ristiäiset oli onneksi sen verran myöhään illalla, että ulkona oli jo hämärää kun kirkosta kotiin saavuimme.

Tässä tulee tunnustus: en ole (vielä) pessyt ikkunoita tässä talossa kertaakaan. Siis puolentoista vuoden aikana. Eikä tainnut olla edellinen omistajakaan, onneksi täällä ei ole liikenteen pölyä niinkään.

Ja tässä seuraa selitys: ikkunat ovat vanhat, ikkunaruudut vanhaa osin "röpelöistä" lasia. Ikkunoiden pesu ei siis ole ihan helppoa. Näissä ei ole saranoita avaamista helpottamaan ja uudelleen sulkeminenkin vaatii uudet pellavanauhat ja ikkunateipit.

Eli ihan hetkeen en näitä myöskään ole pesemässä. Aikaisintaan toukokuussa, kelirikon aikaan kun uloskaan ei taas halua. Sillä nyt aion nauttia keväthangista ja -auringosta ulkona, en ikkunaruudun takaa.

Kevään aikana tavoitteena myös päästä kuvan tunnelmiin jälleen kahden vähemmän "kyykätyn" talven jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti