Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

torstai 30. tammikuuta 2014

Koulumatkalla

Lappilaisilla koululaisilla saattaa olla joskus pitkätkin koulumatkat, parhaimmillaan jopa 80-100 kilometriä suuntaansa. Nykyään ei enää asuntoloissa asuta, vaan pienetkin koululaiset kulkevat tuon matkan yleensä taksilla tai bussilla. Itse en halunnut, että lapseni istuisivat aamuisin bussissa yli tunnin, niinpä muutimme tunturista toiseen vanhimman lapsemme tullessa koulunaloitusikään.

Yläkoulu on kuitenkin kirkonkylällä ja vaatii jo päivittäisen bussissa istumisen. Bussipysäkille matka taittuu nopeammin potkukelkalla kuin kävellen, mutta vaaranahan on, että joku ottaisi potkukelkan tienvierestä mukaansa päivän aikana. Yläkoululaisemme ratkaisu on pyörän lukko. Tässä koulumatkaa Lapin tyyliin:

Alakoululaisen koulumatka on tietä pitkin kaksi kilometriä, mutta järven yli matkaa on vain puolisen kilometriä. "Hiihdin kouluun kesät talvet" -sanonta on meilläkin liioittelua, mutta osittain jopa totta. Nelosluokkalaisemme pakkaa koulutavarat reppuun ja jäätilanteen salliessa hiihtää järven yli kouluun. Niinä päivinä, kun koulun liikuntatunnilla on luistelua kuten eilen, on rinkassa koulukirjojen lisäksi mukana luistimet, kypärä, hanskat, kaulasuoja ja toisen sauvan virkaa toimittaa jääkiekkomaila. Isoveli tämän tavan aikoinaan aloitti. Lisäksi mukana pitää välitunteja varten olla tietenkin Sorelit.


Lähdin eilen koirien kanssa nelosluokkalaista vastaan järvelle. Koirien suuri riemu oli juosta umpihangessa vapaina! Järvellä oli uutta lunta parikymmentä senttiä, meidän koirien kohdalla sellainen lumimäärä tarkoittaa sitä, että lunta on kaulaa myöten.

Latu ja rantapusikkoa.

Koululainen saapuu.


Maila toisessa, sauva toisessa kädessä. Koti häämöttää jo.

2 kommenttia:

  1. Voi, miten eksoottista ja reipasta! Kyllä olisi maailmalla ihmettelemistä, kun on täällä Etelä-Suomessakin. Aika erilainen koulumatka kuin täällä päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Vaikuttaa varmasti eksoottiselta ja joku toisaalla kehui poikia todella reippaiksi. Ovathan he, mutta kyllä perimmäinen totuus tässä lienee se, että nämä kulkutavat helpottavat heidän tekemistä. Siis eiväthän tuon ikäiset pojat tätä muuten tekisi, ellei se sitä tekisi:)

      Poista