Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Lipputangon pystytys, osa 1

Viime talvena sain lähisuvultani syntymäpäivälahjaksi 12 metrisen lipputangon (ja siihen sopivan Suomen lipun). Lipputankoa ei tietenkään Lapin perukoille talvisin edes toimiteta, joten talvella sain aiheesta tehdyn ihanan kortin ja alkukesästä itse tanko saapui pihaamme rekan katolla.

Tänään alkoi sitten pystytys. Tavoitteena siis oli saada n. 35 cm leveä ja 100 cm syvä kuoppa maahan.
Haastetta asettaa pihamme kivisyys. Pelkäsimme, että nurmen alla saattaisi olla isojakin siirtolohkareita vastassa. Kuvan kasassa on nimittäin lähinnä vain pihatiemme alta pois kaivetut kivet.


Onneksemme mitään kauhian isoja kiviä emme nyt löytäneet, mutta maa oli yllättävän tiivistä ja pientä kiveä riitti. Jonkin verran löytyi "aarteitakin", eli Tornion Sukkatehtaan muovinen sukkapaketti ja rikkoutunutta lasia.


Työssämme minua ja poikaa kannusti nuorimmainen. Kuvasta saattaa pystyä päättelemään, että helteet ovat Lapista tältä erää ohi..


Jossain vaiheessa kuoppa olikin sitten jo sen verran syvä, että maa-aineksen nostaminen ylös onnistui helpommin jugurttiämpärillä kuin lapiolla.


Kuopan syvyyttä mittasimme aika-ajoin, tavoitteena siis noin metrin syvyyteen ulottuva kuoppa. Mittatikkuna toimi kaksivuotiaamme, ja ihan iloisena tämän tärkeän homman hoitikin :)
Lopulta kuoppa oli niin syvä, että raivaussahahommista mukaan ennättänyt miehenikin joutui kurottelemaan, että sai jugurttipurkilla maata ylös kuopasta.


Nyt siis betonia tekemään. Eiköhän meidän pihassa pian liputeta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti