Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Tulppaanien hoito-ohje (?)

Tulppaanit uutena, lehdestä luetun hoito-ohjeen mukaan käsiteltyinä.

En todellakaan ole hortonomi, vaan kaikkea muuta. Olen epäonnistunut niin kaktusten, jukkapalmun kuin orkideankin kanssa. Olen saanut jopa anopinkielen kuolemaan. Viimeksi heitin roskiin kuolleen enkelinsiiven. Se oli jätetty meille "hoitoon", toki ystäväni tiedosti riskit sen meille jättäessään. Tällä hetkellä meillä ei ole yhtään viherkasvia.

Leikkokukkien kanssa on helpompaa; ne voi laittaa roskikseen/polttaa takassa siinä vaiheessa, kun aika niistä jättää. Ei mullan vaihtoja, ei kastelun muistamista.

Viime viikolla postauksessani mainitsin Ilta-Sanomien netissä olleesta tulppaanien hoito-ohjeesta jota ryhdyin kokeilemaan. Tässä kuva viikon jälkeen:

Tulppaanit reilun viikon jälkeen.
Tulppaanithan neuvotaan nostamaan yöksi viileään. Meillä tätä ei tarvitse tehdä, vaan neuvo toteutuu itsekseen tuvan lämpötilan laskiessa öisin hieman ulkolämpötilasta riippuen sinne 10-16 asteen hujakoille (plussaa sentään).

Nyt kuitenkin luovuin näistä tulppaaneista mieheni tuodessa uudet, tällä kertaa kauniin puna-valkoiset, joihin pääsin kokeilemaan samaa hoito-ohjetta. Taitavat olla eri rotua, ihan eivät samalla tavalla näytä pysyvän pystyssä kuin nuo edelliset..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti