Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ruokaa, ruokaa...



Asumme Lapissa pienessä kylässä, jossa näin kevättalvisin eli sesonkiaikaan ruokakaupasta saa mitä ihanimpia ja erikoisempia herkkuja. On jopa palvelutiski, jossa myydään juustoja, lihoja, kaloja ja muuta merenelävää. Hedelmä- ja vihannestiski oikein pursuaa monipuolisesti mitä eksoottisempia tuotteita. Ihan ympärivuotista tämä onni ei ole, vaan siis rajoittuu tähän sesonkiin. Mutta silloinhan se on taottava kun rauta on kuumaa, sanoo vanha sanontakin. Ja siis silloin kun saadaan, niin nautitaan näistä erikoisimmista tuotteista. Hiljaisemmalla kaudella syödään sitten enemmän sitä jauhelihaa.

Kerran löysimme paikallisesta marketista jopa mustekalan. Ostimme sen mieheni kanssa innoissamme, sitten tajusimme, ettemme olleet koskaan valmistaneet mustekalaa. Kilautus kaverille, joka on erinomainen kokki, ja avot, mustekalamme valmistui salaatin kanssa herkuksi.


Tällä kertaa kaupassa oli sinisimpukoita, jotka ovat meidän koko perheen suurta herkkua. Isot pojat olivat hiihtokilpailuissa joten vain yksi kilo tätä herkkua päätyi meillä pataan. Pieni kokkimme touhusi mukana, kuvassa hämmentää simpukoiden sinihomejuustokastiketta. Siis tyyliin Roquefort -simpukat, kuitenkin kotimaiseen Auraan valmistettuna.



Koska noudatamme vähähiilihydraattista ruokavaliota eivätkä isommat pojatkaan olleet kotona, emme tällä kertaa tehneet lohkoperunoita simpukoiden lisukkeeksi ollenkaan. Jokin aika sitten löysin netistä vähähiilaristen juustoleipästen ohjeen, ja nämä sopivat lisukkeeksi erinomaisesti myös simpukoille.


Tästä ohjeesta tulee noin 10 leipää:

2 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhetta
2 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta

Kaikki ainekset sotketaan keskenään ja laitetaan pieniksi kasoiksi uunipellille kuten kuvassa. Paistetaan nopeasti 200-225 asteisessa uunissa.

Valmistuvat nopeasti ja ovat erittäin vähähiilarisia, yhdessä leivässä on vain noin 1 g hiilihydraattia.



Joskus etenkin hedelmät tai kasvikset on niin kauniita, että niitä ei meinaa raaskia käyttää ollenkaan. Tämän kauneuden löysin tosin paprikan sisältä.

1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköinen ateria, ja SUPERSULOINEN kokki <3

    VastaaPoista