Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

lauantai 23. elokuuta 2014

Lipputanko, osa 3 - Siniristilippumme!

 
Siniristilippumme. On se vain kaunis! Ja omassa pihassa vielä.
 
Tavoitteeni on ollut saada tämä lipputanko pihaan ennen vanhimman pojan rippijuhlia. Eilen tulikin jo seurakunnasta pyyntö ilmoittautua ensi kesän rippileirille. Eli ei edes mennyt tiukaksi tämä pystytys.
 
Osa 3, eli itse pystytysvaihe, oli nopea. Mies otti suojat pois tangosta, asetti nupin paikoilleen ja sitten vain siirrettiin tanko sijoilleen ja lähdettiin nostamaan. Naapurin rouvakin saapui juuri parahiksi porkkanoita tuomaan, joten pääsi mukaan nostamaan tätä 12 metristä komeutta pystyyn.
 
"Eihän tuo ole kuin nostaa pystyyn", totesimme porukalla, ja hyvinhän se nousikin. Mutta sitten alkoi epävarmuus. Vaikka järjellä ajatellen tanko ei pääse kaatumaan kun pultit paikoillaan, niin jotenkin tuntui että kaatuu heti jos päästämme naapurin kanssa siitä irti. Eli siinä me roikuimme vastapainoina toisillemme kunnes naapuri totesi pieni virne suupielissään:"irrotetaan, ja katsotaan sitten kuka juoksee". Eikä se tanko mihinkään kaatunut, tietenkään.
 
Mieheni totesi, että "suorassa näyttäisi olevan". Silmä on paras vatupassi, mutta tässä tapauksessa kuitenkin minun silmä, ei mieheni.
 
 
Yllättävän helposti tuo kuitenkin suoraan saatiin.
 
 
Koska sain tämän tangon ja lipun synttärilahjaksi, täytynee lahjan saajana pitää pienimuotoinen puhe. Siis: Aivan ensiksi tahtoisin kiittää :)
*sukulaisia mahtavasta lahjasta!
*miestäni ja poikia pystytyksen monista eri vaiheista
*naapuria henkisestä tuesta aivan loppumetreillä, kun itseltä meinasi usko loppua
 
Ps. ne porkkanat oli todella komeita, täällä Lapissa (naapurin pihalla) kasvaneita herkkuja :)
 
2 kommenttia:

  1. Voi miten upea! Minäkin haaveilen kovin lipputangosta. Vielä jonain päivänä nousee juhannuslippu salkoon … :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Ja vieläkin pystyssä :) Ensimmäistä kovempaa myrskyä odotellessa..

      Poista