Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Keli kuin huhtikuussa

Eilen oli lämmin keli (+5) ja aurinko paistoi. Toki tuuli oli voimakkaan oloinen (19 m/s) joten se hieman tasoitti tuota lämpöä. Vaikka toistaiseksi luntakin on vielä paljon, niin tämmöinen keli on omiaan sulattamaan lunta huimaa vauhtia, valitettavasti.

Nyt vielä kelit kuitenkin aivan erinomaiset täällä tunturissa. Lähdin eilen tähän kotijärvellemme koirien ja vauvan kanssa. Hankikanto niin koirille kuin minullekin, kun liikuin suksilla.

Koirat nauttivat, vauva nukahti ahkioon.


 Koiramme ovat cottoneita, eli virallisesti Coton de Tulear -rotuisia turreja. Indy on reilu vuoden ikäinen, Hima jo 2,5 vuotias, molemmat poikia. Nämä koirat ovat "allergiavapaita" eli niillä ei ole aluskarvaa eikä näin ollen koirahilsettä, joka kuulemma ihmisille allergiaa aiheuttaa. Meillä ainakin erinomainen vaihtoehto, koska vanhimmalla pojallamme on koira-allergia sekä astma, eikä näistä koirista hänelle tule oireita vaikka kuinka niiden kanssa telmisi.



Vauva-ahkiomme on jo vanhimman pojan peruja, siis 13 vuotta vanha ja silloinkin käytettynä ostettu, mutta edelleen toimiva ja erinomaisessa kunnossa. Ja on tätä kuitenkin käytetty ihan mallikkaasti jokaisella muksullamme. Näitä saa muuten vuokratakin päiväkäyttöön tunturien vuokraamoista, eli omaksi ei suinkaan tarvitse ostaa jos vain muutaman päivän vuodessa käyttää.

Eilen hiihtäessämme kymppivuotias tuli järvellä vastaan, koulusta kävellen moottorikelkan jälkeä kotiin. Hänkin haki sukset ja tuli mukaamme hiihtolenkille. Vaikka nuorella on jo tällekin talvelle yli 1000 km hiihtokilometrejä takana, niin sattuu sitä etevämmällekin hiihtäjälle. Hän nimittäin kaatui temppuillessaan kesken hiihdon. Ja koirat riensivät apuun. Tilanne oli koominen, jopa hiihtäjää itseään nauratti :)


Kotipihalle palattuamme poika kysyi: "joko pian kootaan tramppa?". Minua nauratti, sen verran paljon tuota lunta vielä on:


Suksiahan on nykyään vaikka minkälaisia. On erilaisia pitopohjiakin, nanogrippiä ja vaikka mitä. Itse tykästyin jo kymmenen vuotta sitten näihin Exelin tekemiin lyhyisiin pitopohjiin. Tuolloin sukset tuli markkinoille erityisesti kohderyhmänä aloittelevat hiihtäjät sekä suksivuokraamot näiden helppohoitoisuuden (lue: voiteluvapauden) takia. Sukset ovat siis huomattamasti normaaleja perinteisen suksia lyhyemmät, eli siksi myös helpommat aloittelijan käsitellä. Exel on sittemmin lopettanut näiden teon, mutta minulle jäi tuolloisesta kokeilusta käyttöön nämä yhdet. Ja siis edelleen toimiva erinomainen pari. Eilisessä kelissä, kun lumen pinta oli jäinen ja aurinko paahtoi, nämä luistivat lennokkaasti mutta silti lähes "seinäpito" takaisin kotipihalle noustessa, vaikka ahkiokin oli perässä. 

Tänään paistaa taas aurinko, eikä tuulikaan ole voimakas. Siis ulos ja pandarusketusta hankkimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti