Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Sisäilmaongelmasta (päivitys edelliseen postaukseeni)

Edellisessä postauksessani kirjoitin kylämme koulun sisäilmaongelmasta ja lapsemme kotikoulun toteutuksesta.

Tulokset sisäilmatutkimuksista saatiin ja viime perjantaina ne julkaistiin. Koulun ilmanvaihdon tuloilmakammiosta löytyi hometta, juuri sellaista hometta joka aiheuttaa kämmenselkään ihottumaa sekä astmaoireita. Bingo!

Koulu päätettiin sulkea, kaikki oppilaat sijoitettiin väistötiloihin (hieno uusi käsite, jonka olen tässä viimeisen vuoden aikana oppinut!).

Ihanaa, että ongelman aiheuttaja selvisi! Harmi, että meillä vanhin lapsista kerkesi sairastua melko vaikeaan astmaan. Eikä hän ole ainoa, koulussa on useita astmalapsia. Mutta olen todella tyytyväinen että ongelman syy selvisi ja se pystytään korjaamaan!

Luin eilen kommentteja paikallisen sanomalehden nettipalstalta. Ei ehkä olisi pitänyt lukea. Kylläpä ihmisillä on ihme käsityksiä sisäilmaongelmasta, syyllisten pään pölkylle tuomisesta sekä ja paljon muusta...

Poika lähti tänään taas innoissaan kouluun, tai siis niihin väistötiloihin. Oikein ihmettelimme miten "hepakassa" oli kun pyöräilykypärää päähänsä sovitti, mutta sitten hoksasimme, etteihän hän ole lähtenyt kouluun kohta kahteen kuukauteen. Toki taivaalta satava lumi aiheutti lisäkysymyksiä pyöräilyn suhteen, mutta rohkeasti hän lähti uudelle koulutielleen.


Ps. saimme talvelle jatkoaikaa (minusta takatalvi -käsite on jotenkin negatiivinen). Nyt on aivan mahtavat hiihtokelit, siis maastossa. Joet ja järvet alkavat olla jo sulia :) Ja saattaisi olla riskialtista vaihtaa autoonkaan kesärenkaita vielä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti