Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

perjantai 30. toukokuuta 2014

Keskiyön aurinko!

Aina yhtä yllättävä, häkellyttävä, ihmeellinen - keskiyön aurinko. En vain ikinä totu. Olen asunut Lapissa jo lähes 20 vuotta ja joka vuosi yllätyn uudelleen tästä valon määrästä. Kun eteläisessä Suomessa puhutaan kesän valoisista öistä, ei tiedetä mitään siitä, että aurinko oikeasti paistaa keskellä yötä ja voit vaikka lukea sängyssä ilman valoja!!

Tässä muutamia kuvia. Eivät mitään kuvaustekniikan huippua, vaan näissä kuvissa yritän näyttää miltä täällä näyttää keskellä yötä. Kaikki kuvat tässä on otettu viime yönä puolenyön aikaan.



Kello kaksitoista yöllä, aurinko paistaa puiden yläpuolella. Etualalla viime keväänä tontiltamme lumen alta kuoriutunut Tunturi Super Sport. Pientä laittoa vailla.



Tulvavesi on laskenut. Aurinko heijastuu mukavasti koulun ikkunoista. Ja taustalla olevan tunturin rinteillä lunta. Kuten kuvista näkyy, kevät ei ole täällä vielä kovin pitkällä. Koivuissa on hädin tuskin silmuja.


Mutta pian on taas jo juhannus ja silloinhan se on perinteisesti kesä ohi. Nautitaan siis valosta niin kauan kuin sitä riittää. Kaamoksen aikaan sitten ihan erilaiset valot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti