Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

maanantai 12. toukokuuta 2014

Remontti - vähiin käy ennen kuin loppuu (tällä erää)

Olen aiemmissa postauksissani kertonut talomme sisätilojen pienimuotoisesta remontista, jossa vaihdettiin kirjaston paikkaa ja tehtiin pienille lapsille oma huone sekä luotiin taloon hieman lämmöneristystä lisäämällä osaan tiloista eristykset ja sisäseinät.

Tai remonttipäätöksen tehdessämme ajattelimme, että kyseessä on pienimuotoinen ja nopea pintaremontti. Remontti alkoi heti vuoden alussa, nuorimman poikamme ollessa neljäviikkoinen.



Nyt tuo pieni poikamme on viisi kuukautta vanha ja osaa jo näppärästi kääntyä ja ryömimistä opettelee ainakin huudoista päätellen, mutta pieni, nopea pintaremonttimme on vielä(kin) kesken.

Päivitystä sen osalta:

"Kirjasto" siirtyi siis yläkertaan ja aiemmin kirjastohuoneena toimineesta alakerran toisesta kammarista tehtiin pikkupojille oma huone. Yläkertaan haluttiin myös liukuovet laitoihin varastotilojen oviksi.

Emme oikein keksineet, jotta minkälaisen kirjahyllyn laittaisimme yläkertaan, jossa haasteen asettaa nopeasti laskeva katto ja iso ikkuna. Mieheni päätti kokeilla, miltä näyttäisi viinilaatikoista ja liimapuulevystä koottu hylly. Ja minusta siitä tuli erittäin toimiva ja vielä lisäksi kivan näköinen!



Tähän "kirjastoon" nyt ei valitettavasti mahdu mitään isoa laiskanlinnaa, jossa loikoilla mukavasti lukemassa kirjaa samalla, kun lapset leikkivät nätisti keskenään. Siispä kaksi käytännöllistä tuolia saa riittää. Pöytänä tämän talon mukana tullut ovaali vaneriluomus. Jos joku keksii mikä se alunperin on ollut tai mihin käyttöön oikeasti tarkoitettu, niin kertokaa toki!


Laitoihin teetimme liukuovet. Oli muuten yllättävän vaikea ja työläs projekti. Katto ei tämän ikäisessä talossa ole ihan suora, joten kiskot eivät ole ihan viivasuorat. Luulin, että nämä olisi onnistuneet huomattavasti "kevyemmin" eli ohuella vanerilevyllä tms. mutta ammattilaisten mielestä ei olisi toiminut, joten nyt tehty ihan paksusta oikeasta ovilevystä. Tulevaisuudessa laitamme (kunhan kerkiämme) vielä peitelistan kiskon eteen, mutta toistaiseksi hyvä näin.

Viipurista evakkoon lähtenyt arkku on nykyään täynnä lautapelejä.
Ja sitten vielä tulevaa projektia: lisää kirjahyllyä. Äitini loistava idea (Ikean Expedit -hylly tilanjakajaksi niin, ettei huone "katkea" ja pimene ihan kokonaan) jatkokehiteltiin niin, että tilanjakaja kyllä tehdään mutta samalla tyylillä kuin nuo muutkin kirjahyllyt - eli viinilaatikoista ja liimapuulevystä. Ongelma: viinilaatikot on loppu. Ratkaisu: kirjat tällä hetkellä pinossa lihalaatikoissa. Avunhuuto: Ystävät kalliit: tuokaa meille lisää viinilaatikoita, eikä haittaa jos ovat täysiä, autamme teitä tyhjentämäään ne :)



Tilanjakaja -kirjahylly tulee tuohon hirsipalkin päälle erottamaan kirjastotilan isompien poikien peli- ja liikuntatilasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti