Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

lauantai 23. toukokuuta 2015

"Jos jäät lähtee alta törmän, hauki ui yli törmän."



Lapin kevättalvi kului touhukkaasti. Yhtäkkiä joulu vaihtuikin vapuksi, ja taas on aikaa myös blogille.





Lapin ja muun pohjoisen Suomen tulva on ollut viime päivinä uutisotsikoissa. Uutiskuvien perusteella osassa maata tilanne oli vakava. Täällä pohjoisessa ehdittiin jo huokaista helpotuksesta, jäät lähtivät joesta ihmeen aikaisin ja ainakin minä, pohjoiseen reilu 19 vuotta sitten kirjaimellisesti junan tuoma, luulin, että tänä vuonna sulamiskaudesta päästiin helpolla.

Eilen aamulla työpalaverissa sain kuitenkin mahdollisuuden kuulla syntyperäisten mielipiteen tämän vuoden tulvasta ja opin uuden sanonnan: ”Jos jäät lähtee alta törmän, hauki ui yli törmän.” 

Ja iltapäivällä sen sitten jo huomasikin, vesi lähti viikon vetäytymisen jälkeen yllättäen nousemaan. Tällä hetkellä ei onneksi hätyytellä vielä vahinkorajaa. Tilanne saattaa tietenkin muuttua pikaisestikin, mikäli paikallisten sanonta pitää paikkansa. 





On muuten harmaita kuvia. Mutta niin täällä oikeasti on, tosi harmaata tai oikeammin luontoa hallitsee vielä ruskean eri sävyt. Vaikea kuvitella että eteläisessä Suomessa jo leikkaatte nurmikkoa. Ehkä täälläkin luonto jo heräilee, mutta se tekee sitä niin hiljaa, kuin hitaasti venytellen, että sitä ei edes huomaa?



Ja ainakaan vielä ranta"törmällä" ei ui hauet, vaan vanhat hirret, jotka lienevät entiset, jo muutaman vuoden takaisessa tulvassa levinneet, pitkospuut.

Rantatörmällä uivia haukia odotellen,

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti