Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

torstai 30. tammikuuta 2014

Tapetit seinillä

Aloitin blogin pidon muutama viikko sitten. Tuolloin olimme aloittaneet talossamme pienen remontin, tarkoituksena lisäeristää osa huoneista.

Melkoisen työlästä on tämä remontti. Vaikka itse en juuri tee mitään, vaan asialla on oikeat ammattilaiset. En ole koskaan tajunnut, miten pitkään tapetointi vie, tai siis mitä kaikkia vaiheita siihen kuuluukaan. Ensin puukuitulevyjen epätasaisuudet tasoitettiin, sitten pohjamaalattiin. Pohjamaalin päälle laitettiin alustapetti, joka taas maalattiin samaan väriin kuin itse tapetti. Vasta kaiken tämän jälkeen päästiin itse tapetointiin. Huh, olipa urakka (vain katsoa vierestä siis).

Tässä nyt kuitenkin jo joitakin kuvia, vielä on pitkä matka valmiiseen mutta jonkinlaista "vaiheessa" -kuvaa luomaan käsitystä siitä, mitä tehdään:


Kaikki tapettimme ovat Pihlgren&Ritolan paperitapetteja. Toimitus www.tapettitalo.fi

Yläkerran tapetiksi valitiin viherä-ruskea-valkoinen raita. Yläkerrassa meillä on isojen poikien makuuhuone ja oleskelutilat sekä jatkossa myös "kirjasto". Siksi yritimme valita sinne tapettia, joka sopisi kaikkiin mainittuihin tunnelmiin. Tapetit valitsimme täysin nettikuvien perusteella. Tästä yläkerran tapetista minulle tulee jotenkin lapsuus mieleen, en vain muista miten! Jossakin olen tähän tapettiin lapsena "törmännyt", mutta missä, sitä en keksi.


Alakerran kammarista tulee pienten (iät 1 vuosi 8 kk ja 7 viikkoa) poikien huone. Tähän huoneeseen valitsimme iki-ihanan pöllötapetin, johon olen erityisen ihastunut! Tapetin voi laittaa kahdella tavalla, joko niin että isot pöllöt ovat kohdakkain kuten meillä, tai sitten niin että isot ja pienet pöllöt vuorottelee. Kammarin lämmönlähteeksi tulee Nunnauunin Genius -pönttöuuni, kuvissa vielä paketissa mutta toivottavasti jo ensi viikolla käytössä.


Eteisen punavalkoraidallinen tapetti on myös ihmeen tutun oloinen. Ehkä tunne johtuu siitä, että tämä tapetti sopii minusta niin kivasti eteisen punaiseen lattiaan, kuin olisivat aina olleet näin.


Nyt jatketaan sitten tilojen viimeistelyn kanssa. Polttelisi jo kovasti päästä kalustamaan tuo pikku poikien kammari, mutta täytynee odottaa ensi viikkoon että saadaan tuo tulisija myös asennettua.

1 kommentti:

  1. Aivan ihanat tapetit ja pönttöuuno. Mitä huoneiden asukkaat tykkäävät uusista seinistänsä?

    VastaaPoista