Tuoreminttua, rakuunaa ja kehäkukkia. Kaikki syötäviä, täällä Lapin kesässä kasvaneita herkkuja. Sekä silmän että vatsan ruokaa!
Töistä kotiin kimppu matkusti maljakossa auton keskikonsolissa. Tästä jäin miettimään pitäisikö useamminkin olla kukkia autossa ihan muuten vaan? Autoni on kuitenkin useimmiten täynnä lastenrattaita, turvaistuimia, suksia, monoja, koulureppuja, luistimia... joten saattaa olla, että kukat jäisi vain "jalkoihin".
Kotona kukat pääsivät kirkkaaseen Aalto -vaasiin. Todella kaunis ja ihanasti tuoksuva kimppu! Ja niin herkullinen. Minttu on loistava mauste mutta myös ihana lisä veden joukossa, rakuunaa käytin heti illan kanaruoassa. Kehäkukat toimivat ainakin salaatissa syötävänä koristeena. Oiva tapa houkutella myös perheen nirsoimmat salaatin syöjät - mitä erilaisempi juttu, sitä varmemmin maistavat.
Lauantai-iltana oli vuorossa naapuritunturissa Oloksella joka syksyiset Ruokafestit. Ja mitä herkkuja siellä taas olikaan tarjolla; muiden muassa kaskinaurista Sodankylästä, poronkieltä Raattamasta, siikaa Inarijärveltä, kuningasrapua Norjasta ja sokerina pohjalla - Kokki Lapista - aina yhtä hymyilevä ja loistavaa ruokaa tekevä, MTV3:n aamuista tuttu, Tero Mäntykangas.
Pannulle öljyn ja voin sekaan siveltiin aromia katajanoksalla, sitten liekitettiin hirveä jaloviinan voimin.
Ja oltiin siellä mekin. Samalla juhlistettiin isoimman pojan 14 vuotissynttäreitä. Kuinka aika rientääkään nopeaan!
Ilta sai hullunkurisen lopun, kun leikkaava, tuskainen huuto kuului kaksivuotiaamme suunnalta. Vielä hetkeä aiemmin hän oli istunut tyytyväisenä syömässä poron kieltä. Tiesin heti, että nyt sattuu, vaan en, että mihin. Pian huomasimme, että hän oli kaikessa hiljaisuudessa työntänyt hammastikkuja housuihinsa. Naureskellen toimeliaalle pojallemme lähdimme vatsat täynnä kotia kohti.
Voi mitä ihanaa herkuttelua siellä on ollut. Onnittelut synttärisankarille ja halit tikkujen keräilijälle!
VastaaPoista