Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Pankon päältä ja takaa

Blogin nimi - Piisi ja Pankko - kuvastaa talomme suurta ja vanhaa leivinuuni & avotakka -yhdistelmää. Tämä 3 x 3 x 3 metrinen möhkäle on rakennettu 1880 luvulla, siis täysin alkuperäinen. Piippu kylläkin on uusittu 2000 luvun alussa ja viime talvena paikkailimme leivinuunin luukun ympäristöä. Joidenkin (lue: äitini) mielestä tämä talomme keskuslämmitysyksikkö myös näyttää alkuperäiseltä, eikä suinkaan pelkästään positiivisessa mielessä. Kalkkipinta on siis rapautunut ja kaipaisi kipeästi kokonaan uusimisen.


Pankolle kiipeämisen olemme, vedoten pankon pitkään ikään, kieltäneet kaikilta muilta paitsi Viljami-tontulta. Kysyjiä on kyllä ollut hetkittäin ruuhkaksi asti, kun lapset ovat halunneet seikkailua ja "entisen ajan fiilistä". Nyt 11 vuotiaalle pojallemme kuitenkin tarjoutui tilaisuus päästä pankon taakse (ei vieläkään päälle). Huomasin nimittäin, että siellä oli paljon roskaa ja tarvitsin sopivan kokoisen apurin pankon taustaa siivoamaan.



Pankon takaa löytyikin sitten paitsi paljon puuroskaa, myös kaasut menettänyt ilmapallo.
Ja iloinen nuori apuri :)

Pankon takaa poistuminen tapahtui sekin vauhdikkaasti ja tyylillä:


Hetken päästä olimme jo kantaneet pankon taustan täyteen polttopuita ja leivinuuniin saatiin taas tulet. Siivousapurikin oli vaihtunut nuorimpaan, mutta into auttamiseen oli entisellään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti