Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

maanantai 4. elokuuta 2014

"Lapissa kaikki kukkii nopeasti"

Jo Eino Leino huomasi sen. Itselleni se kuitenkin on aina yhtä suuri yllätys. Yhtä yllättävää kuin keskiyön aurinko, on tämä nopea kasvu, mikä täällä kesäisin tapahtuu luonnossa.

Siispä siirryttyämme kesäpaikastamme takaisin Lappiin, oli vastassa yli puolitoista metriseksi kasvanut nokkos-, horsma- ja joku ohdaketyyppinen kasvusto. Jihaa. Mies laittoi raivaussahan soimaan, minä haravoin ja  rullailin ruohonleikkurilla (jottei mikään olisi liian helppoa, niin sellainen ilman moottoria oleva rulla). Jo ensimmäisenä päivänä saimme pienen alueen nurmikkoa lyhyeksi ja kukkia esille.



Kuvan keltaiset kukat ovat lapinnauhuksia, paikallisia perinnekukkia. Näitä näkee täällä erityisesti vanhojen talojen pihapiireissä runsaastikin. Istutimme viime kesänä näitä kolme, nyt jo kivasti levinnyt ja korkeuttakin kasvaa!


Kun talvella poikien jalkapallokentällä on reilu metri lunta ja tulva-aikana kentän valtaa vesi, on siinä nyt paikoin jopa metrin korkeudelta apilaa. Ei ihme, että jalkapalloammattilaiset kasvavat pääsääntöisesti jossain muualla kuin Lapissa.

1 kommentti:

  1. No onpa teilläkin kesäistä! Ja mikä ihana keltapaitainen söpöiini siellä kukkien kanssa <3

    VastaaPoista