Tervetuloa meille!

Tervetuloa meille!
Koti

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isi vähähiilari


Isänpäivän kunniaksi teimme isille pannukakkuja. Hän on aina tykännyt hurjasti amerikkailaisista pannukakuista, vaan nykyään tiukan vähähiilarisen ruokavalionsa takia ei niistä enää voi nauttia.

Tai voi. Löysin aivan ihanan vähähiilarisen pannukakkuohjeen blogista Favouriteinspirations

Näihin pannukakkuihin tulee kananmunaa (4 kpl), banaania (2 kpl) ja ruishiutaleita (½ dl). (ohjeessa niihin tulee kyllä kaurahiutaleita, mutta meillä sattui olemaan vain ruista talossa). Ja voita paistamiseen, tietenkin.



Kaikki ainesosat blenderillä taikinaksi. Olen muuten aina ollut sitä mieltä, että sauvasekoitin tai blenderi, mitä väliä, ja haarukallakin voi soseen tehdä jos koneita ei ole. Mutta silti. Tämä Kitchen Aid. Minulla on ollut paljon blendereitä mutta tämä on vähän niinkuin autojen Mersu (perustan tämän väittämän toki vain kuulopuheisiin, itselläni ei ole koskaan Mersua ollutkaan). Todella kestävä, tehokas ja monipuolinen, ja vielä saatavissa mitä herkullisimmissa väreissä!


Vähähiilariuden takia hillot ja vaahterasiirappi ovat myös kiellettyjen listalla. Mutta ei huolta. Otin mustikkaa ja banaania ja nekin edellä mainitulla blenderillä tehokkaasti sileäksi soseeksi. Todella hyvää ja makeaa hilloa!



Herkku, joka maistui myös talon nuorelle väelle. Pöydässä nuorenmiehen (ja lastenhoitajan) itse tekemä kortti isälle. En tiedä oliko se hillo vai itse pannukakku, mutta lisääkin haluttiin niin, että taikina loppui kesken.


Mutta miksi vähähiilaria? Ei, koska se on nyt niin muotia. Vaan puhtaasti terveydellisistä syistä. Tiukan vähähiilarisen ruokavalion myötä mieheni on pystynyt jättämään sokeri, verenpaine ja kolesterolilääkkeet pois, ja em. arvot ovat lääkärinkin yllätykseksi parantuneet ruokavalion myötä! Olen toki maininnut asian täällä blogissa jo parikin kertaa, mutta minusta se on vain niin upeaa, etten malta olla tätä ruokavaliota hehkuttamatta (täälläkään)!



Ps. saako lähettää terveisiä? Kissi Vähähiilarille: meidän Isi Vähähiilari oli kyllä ensin :) Tosin tämä "lykkii, lykkii, syvemmälle kykkii, kato tätä tykkii -tyyppi" on meidän perheen suosikkihahmo, jolle toivomme, kuten isällekin, pitkää ikää ja terveyttä!!

1 kommentti: